Fantastisk makrill

Testa denna omega-3 proppade rätten med färsk makrill kryddad med garam masala. Verkligen supergod och lättlagad! Jag serverade kokt ris och picklad rödlök till vilket visade sig passa alldeles utmärkt.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 2 hel makrill
  • 1 1/2 msk garam masala pulver
  • 2 msk neutral olja
  • Salt, peppar
  • 125 gram naturell yoghurt
  • 1 liten bunt färsk koriander
  • 1 lime, zest och juice
  • ½ tsk socker
  • 1 hackad vår- eller salladslök
Tillagning:

Rosta garam masala i en torr stekpanna. Blanda sen ihop med oljan.
Koka ris om du vill servera det till.
Skär av huvudet på fiskarna och skär sen snitt på båda sidor så att kryddningen kommer ner i fisken och tillagningen går snabbare. Gnid in fiskarna med garam masalaoljan och låt ligga och marinera i kylen ca 1 timme. Salta lätt runt om och lägg fiskarna på en bakplåt och tillaga under ugnens grillelement ca 6-7 minuter på varje sida eller grilla fiskarna över öppen eld.

Kör yoghurt, koriander, limezest och juice med socker och salladslök i en mixer. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp ris på tallrikar, lägg på fisken, häll på yoghurtsåsen och servera ev. med picklad rödlök, färsk koriander och limeklyftor.

Fantastisk makrill

Fler goda fiskrätter hittar du HÄR!